Egészség

Majdnem megvakult a halloweeni sminktől

Egy fiatal skót nőnek nem volt akkora buli az idei halloween: különleges sminkje majdnem a látásába került.

Emmajane Duffy úgy döntött, bohócként megy az idei halloweeni buliba, de azt álmában sem gondolta volna, hogy jelmeze a látásába is kerülhet. A fiatal skót lány különleges sminket készített a ruhához, később azonban kiderült, hogy szeme súlyos allergiás reakciót mutat a szemfestékre.

A 25 éves lányt azonnal kórházba kellett szállítani, azt mondta, szeme úgy fájt, „mintha borotvapengékkel vagdosnák”. Komoly kockázata volt, hogy Duffy megvakul, de szerencsére sikerült megmenteni a látását – igaz, élete végéig szemüveget kell majd viselnie a roncsolódás miatt.

A lány most mindenkit óva int az olcsó sminktermékektől, hiszen ő is egy nem megfelelően tesztelt arany csillám miatt került ebbe a helyzetbe. Először azt hitte, csak a szemébe ment por okozza az irritációt, később azonban szeme úgy bedagadt, hogy ki sem bírta nyitni, vakon, rokonai segítségével kellett elbotorkálnia a kórházba.

Duffy-nak egyébként a halloween a kedvenc ünnepe, és bár azt mondja, örül, hogy nem veszítette el látását, az idei biztosan nem marad kellemes emlék a számára.

DailyMail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top