Egészség

Több pénzt kapnak a védőnők novembertől

A bérpótlékemelés minden védőnő számára többletjövedelmet jelent, függetlenül attól, hogy milyen konstrukcióban látja el védőnői tevékenységét.

November 1-jétől 33 ezer forintos havi bérpótlékban részesülnek a védőnők – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára. 

Rétvári Bence közölte, a jövő évi költségvetésben kétmilliárd forint áll rendelkezésre a védőnői bérpótlék fedezetére. Hozzátette, hogy 2010 óta a védőnői szolgálatok teljes költségvetési támogatása 17,9 milliárd forintról 27 milliárd forintra nőtt.

Az államtitkár szerint egy területi védőnői szolgálat díjazása 2010-2018 között 257 ezer forintról 358 ezer forintra nőtt. Ezen belül egy védőnő átlagos fizetése 153 322 forintról mostanra 257 128 forintra nő, ami 43 százalékos emelkedést jelent.

A mostani bérpótlékemelés minden védőnő számára többletjövedelmet jelent, függetlenül attól, hogy milyen konstrukcióban látja el védőnői tevékenységét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top