Egészség

Ez a nő tényleg vért izzad – 18+ fotó

Az orvosok is csak széttárják a karjukat annak az olasz nőnek a betegsége előtt, aki szó szerint vért izzad. A különleges betegséggel küzdő nőt már egy kanadai klinikán is megpróbálták kezelni, sikertelenül.

Már három éve küzd különleges betegségével egy 21 éves olasz nő, aki alvás közben és fizikai megterheléskor verejték helyett vért izzad. A vérizzadás a beteg arcán és karjain jelentkezik, a betegségre csak tüneti kezelést tudnak adni az orvosok, a végső gyógyulásra még reménye sincs a fiatal nőnek.

Először egy olasz kórházban, majd egy kanadai intézményben vizsgálták ki a ritka betegségben szenvedő nőt, de a hivatalos jelentés szerint semmilyen bőrelváltozást nem találtak nála. A nő vérsejtjeivel és a véralvadási funkcióival minden rendben van: egy ritka rendellenesség miatt képes bőrén keresztül vérezni. A tapasztalok szerint a verejték helyetti vérizzadás általában öt percig tart, a tünetek az érzelmi stressz hatására fokozódhatnak.

A páciens elmondása szerint három éve szenved a betegségtől, ami miatt súlyos depresszióval és pánikbetegséggel is szembe kell néznie.

Az orvosok jelenleg béta-blokkolót adnak tüneti kezelésként a betegnek, de a hematohidrózis során szétszakadó erek megerősítésére egyelőre nincs orvosi megoldás – írja az Independent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top