Egészség

Hősiesen harcol az életéért a 15 éves, szívátültetett Zsuzsi

A kislányon négy évvel ezelőtt végeztek életmentő szívátültetést. Servezetében most beindult egy heves kilökődési reakció, és újra súlyossá vált az állapota.

Csaknem öt évvel a sikeres szívátültetés után most újra veszélybe került Csire Zsuzsi élete: a kislány immunrendszere megtámadta az új szívét. A 15 éves kislány nagyon fél, hogy meghal, de küzd a felépüléséért – közölte a Blikk.

Zsuzsi 2012 karácsonyán nagyon fájlalta a hasát, és a közérzete egyre rosszabb lett. Szívelégtelenség miatt az intenzívre került és a transzplantációs várólista elejére, majd egy hét alatt kapott új szívet.

Ezután kezdődhetett a lány felépülése, magántanulóként folytatta tanulmányait, mivel a kilökődés elleni, az immunrendszerét gyengítő gyógyszerek miatt gyakran betegeskedett. Úgy tűnt, kezd helyreállni a család élete, mikor Zsuzsi újra rosszul lett, és mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Életmentő szívműtétet végeztek rajta, és kiderült, hogy beindult egy kilökődési reakció a lány szervezetében, teste küzd az új szív ellen. Ezeket az eseteket a gyógyszerek beállításával többnyire tudják kezelni az orvosok, évekkel az átültetés után azonban jóval ritkábban az ilyenek, és a kezelésük is bonyolultabb.

Zsuzsi összes vérét át kell szűrni egy gépen, hogy az idegen szerv ellen küzdő antitesteket eltávolítsák. Ezt történik most Zsuzsival, aki három hétig biztosan kórházban lesz. Hősiesen viseli a megpróbáltatásokat, és bár jó esélyei vannak a felépülésre, egyre jobban fél a haláltól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top