Egészség

„Féltem, hogy senki sem fogja tudni, hogy nem akartam meghalni”

Kevin Hines 17 évesen olyasmit élt túl, amit rajta kívül csak kevesen: leugrott a Golden Gate hídról. A fiatal férfi arról mesélt, miért hitte azt, hogy nincs más megoldás.

Mióta csak 1937-ben megnyitották, az amerikai Golden Gate híd egyike azon helyszíneknek, amelyek valamilyen okból különösen népszerűek azok körében, akik el akarják dobni az életüket. Az elmúlt 80 évben nagyjából 2000 ember vetette magát a mélybe a 25 emelet magas hídról. Mindössze 19-en élték túl a zuhanást. Kevin Hines az egyikük.

A kétgyerekes apuka a Buzzfeed amerikai hírportáljának mesélt őszintén azokról a mentális problémákról, amelyek miatt úgy érezte, nincs más megoldás, csak az öngyilkosság. „Drogfüggő szülők gyermekeként születtem, a kiírt időpontnál jóval korábban. Életem első néhány évében egyik nevelőszülőtől a másikhoz kerültem, de sehol se maradhattam hosszabb ideig, mert beteg voltam.

Kevint ezután Patrick és Debrah Hines vette magához, akiknél a fiúnak csodás gyerekkora volt. 17 éves volt, amikor minden megváltozott. „Egyik pillanatról a másikra elkezdtem úgy érezni, hogy minden ember, aki körülöttem van, rám vadászik” – mesélte, majd hozzátette, a paranoiából később mánia lett, a mánia pedig hozta magával a hallucinációkat.

Alig bírom felidézni azt a pillanatot, amikor a búcsúlevelemet írtam. Aztán felszálltam a buszra, és elmentem a Golden Gate hídhoz. Lassan sétáltam a célomhoz, közben egy nő megkért rá, hogy készítsek róla egy fotót. Miután elköszöntünk, úgy éreztem, hogy senkit, de tényleg senkit nem érdekel, mi történik velem. De ez nem így volt.

Kevin azt mondja, az ugrás utáni pillanatban megbánta a tettét. „Attól rettegtem, hogy senki senki sem fogja tudni, hogy nem akartam meghalni. Aztán becsapódtam a vízbe, és olyan fájdalmat éreztem, amit előtte még soha.” Kevin azonnal segítséget kapott a parti őrségtől, akik csodaként ünnepelték, hogy a fiú életben van.

A fiú az ugrást követően sokáig lábadozott kórházban, bűntudatot érzett tette miatt. Végül jelentkezett terápiára, és mint mondja, a mai napig hét terapeutánál fordult meg. Azt mondja, az érzelmi és olykor a fizikai fájdalma nem múlt el, de mostanra megtanult rajta uralkodni. Emellett sikerült kialakítania egy családtagokból és barátokból álló védőhálót, amely a legnehezebb pillanatain is képes átlendíteni.

Kevin most motivációs előadásokat tart, ahol sokszor saját történetén keresztül igyekszik segíteni azokon, akik hozzá hasonlóan mentális problémáktól szenvednek.

Ha úgy érzed, hogy te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy mihamarabb keresd fel a öngyilkosságmegelőzés.hu-t.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top