Egészség

Elromlott a mammográfiás gép a Honvédban, novemberre javítják csak meg

Már több mint egy hónapja rossz a mammográfiás gép a Honvédkórházban, ezért az egyik betegnek azt mondták, hogy keressen egy másik intézményt, ahol vállalják a kontrollvizsgálatát.

Gimet Isabelle-nél mellrákot diagnosztizáltak, és mivel igen agresszív daganata volt, háromhavonta kontrollra kell mennie. A gyakori kontrollra azért van szüksége, mert így lehet megbizonyosodni arról, hogy nem újult ki a daganata. Most azonban úgy néz ki, hogy csúszni fog a vizsgálata, mert a budapesti Honvédkórházban közölték vele, hogy már egy hónapja elromlott a mammográfiás gép, és intézze magának a mammográfiás vizsgálatot egy másik intézményben. Ő a váci kórházban érdeklődött, de ott legközelebb  november 6-án jelentkezhet időpontért, azt azonban nem tudja, hogy mikorra kap majd.

A Mellrákinfó Egyesület elnöke az RTL Híradónak elmondta, hogy Isabelle esete sajnos nem egyedülálló, más intézményekben is nagyon gyakran előfordul, hogy 3-5 hónapot is várnak a mellrákos nők, míg megkapják a diagnózist, és aztán még ki tudja, mennyit kell várniuk a műtétig vagy a kezelések megkezdésééig.

Az RTL-nek a Honvédkórház azt nyilatkozta, hogy az elromlott mammográfiás gép miatt a vizsgálatokat átütemezték, és várhatóan novembertől már újra lesz szűrés. 

Címlapi fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top