nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Elromlott a mammográfiás gép a Honvédban, novemberre javítják csak meg

Elromlott a mammográfiás gép a Honvédban, novemberre javítják csak meg

Már több mint egy hónapja rossz a mammográfiás gép a Honvédkórházban, ezért az egyik betegnek azt mondták, hogy keressen egy másik intézményt, ahol vállalják a kontrollvizsgálatát.
NLCafé
f Ajánlom

Gimet Isabelle-nél mellrákot diagnosztizáltak, és mivel igen agresszív daganata volt, háromhavonta kontrollra kell mennie. A gyakori kontrollra azért van szüksége, mert így lehet megbizonyosodni arról, hogy nem újult ki a daganata. Most azonban úgy néz ki, hogy csúszni fog a vizsgálata, mert a budapesti Honvédkórházban közölték vele, hogy már egy hónapja elromlott a mammográfiás gép, és intézze magának a mammográfiás vizsgálatot egy másik intézményben. Ő a váci kórházban érdeklődött, de ott legközelebb  november 6-án jelentkezhet időpontért, azt azonban nem tudja, hogy mikorra kap majd.

A Mellrákinfó Egyesület elnöke az RTL Híradónak elmondta, hogy Isabelle esete sajnos nem egyedülálló, más intézményekben is nagyon gyakran előfordul, hogy 3-5 hónapot is várnak a mellrákos nők, míg megkapják a diagnózist, és aztán még ki tudja, mennyit kell várniuk a műtétig vagy a kezelések megkezdésééig.

Az RTL-nek a Honvédkórház azt nyilatkozta, hogy az elromlott mammográfiás gép miatt a vizsgálatokat átütemezték, és várhatóan novembertől már újra lesz szűrés. 

Címlapi fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon