Egészség

Azt hiszed, hogy higiénikusan tisztálkodsz?

Megmutatjuk, hogyan lehetsz még higiénikusabb és tisztább a tudomány szerint.

Mindig lehet még jobban ügyelni a tisztálkodásra és a minket körülvevő higiéniára. Azt már tudjuk, hogy állítólag nem tesz jót a mindennapi zuhanyzás, de összeszedtünk még pár ötletet, mire érdemes figyelni a tisztálkodásban.

Forrás: independent.co.uk

Milyen gyakran mossak hajat?

Cikkek tömkelegét találod az interneten, ha ezt a kérdést beütöd, ezer különböző válasszal a végén. Alapvetően nem kéne naponta hajat mosni, de nagyon sok múlik a bőr- és hajtípusodon. Ha normál vagy száraz a bőröd és a hajad, az okosok szerint heti egy-két hajmosás a megfelelő. Persze, azt is megértjük, ha nem szeretnél zsírtól csatakos hajjal megjelenni az emberek előtt két hajmosás közt.

Hányszor mossak fogat egy nap?

Az Amerikai Fogorvos Egyesület azt javasolja, naponta kétszer két percig mosd a fogaid, de azt már nem határozza meg, melyik napszakban történjen ez.

Mikor dezodorozzam be magam?

Elvileg lefekvés előtt ideális már bekenni, bár nehéz megérteni, alváshoz miért kell illatosnak lenni, főleg, ha zuhanyoztunk is előtte.

Milyen gyakran használjak fogselymet?

Az Amerikai Fogorvos Egyesület szerint mindennap kéne egyszer, de ezt többen is megkérdőjelezték, hiszen egyetlen kutatás sem bizonyította ennek eredményességét. 

Forrás: independent.co.uk

Kellene használnom szájvizet?

Az Egyesült Királyság Országos Egészségügyi Szolgálata szerint a fluoridot tartalmazó szájvíz használatával meg lehet előzni a fogszuvasodást, de ne közvetlenül fogmosás után használjuk. A szájvíz használata inkább opcionális, mint a mindenkinek ajánlatos fogmosásé.

Milyen gyakran tisztítsam és vágjam a körmeim?

A hosszúság egyértelműen a te döntésed, plusz attól is függ, milyen gyorsan nőnek a körmeid. Heti egy-két alkalom nem tesz rosszat.

Milyen gyakran tisztítsam a szemüvegem?

Például amikor foltos már, az egy elég ráutaló jel, hogy ideje lenne. Semmiképp se a pólódat használd, hanem kifejezetten erre alkalmas pamutszövet kendőt, melyre egy kis mosogatószert és vizet teszel, majd ezzel finoman töröld át a lencséket.

Milyen gyakran cseréljem a borotváim?

Valószínűleg sokan nem tartjuk be az erre vonatkozó szabályokat. Amikor már nem érzed például, hogy levenné a szőrt, inkább csak simogat, dobd ki, nincs haszna már olyankor. Sok borotva csomagolásán már a leírásban is ott szerepel, hány alkalomra vannak kiképezve.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top