Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Egészség

Pattanásos bőrének köszönheti a 22 éves lány, hogy világhírű lett

Amikor két évvel ezelőtt elindította Instagram-oldalát, Kali nem hírnévre vágyott. Csak egy helyre, ahol nyomon követheti majd a bőre állapotának változásait.

„Az arcbőrömmel középiskolás koromtól kezdve vannak kisebb-nagyobb problémáim, de olyan csúnya, mint amilyen 2014-ben lett, előtte még sose volt” – kezdte az ELLE-nek adott interjúját a 22 éves Kali Kushner. A fiatal nő Instagram-oldalát, a @myfacestory-t – ahol azt mutatja be napról napra, hogyan küzd az aknés bőr ellen – ma már több mint 22 ezren követik.

Három éve, mikor a pattanások gyakorlatilag ellepték az arcomat, szinte mindent kipróbáltam: a legkülönbözőbb olajokat, a remete módszert, aminek az a lényege, hogy hetekig semmit, de tényleg semmit nem kenek az arcomra, és végül minden krémet, antibiotikumot és kencét, amit a bőrgyógyászom javasolt. Mondanom se kell, semmi nem használt.

Kali elárulta, az arcbőre miatt jó egy évig az utcára is alig mert kimenni: folyton zavarban érezte magát, és haragosnak a pattanásai miatt. „Ezután kezdtem az Accutane-terápiába, ami már az első héten látványosan megtisztította a bőrömet. Tényleg olyan volt, mint valami varázslat” – mondta Kali, majd hozzátette, a gyógymód egyetlen hátulütője az volt, hogy a szer teljesen kiszárította a szervezetét. „Volt, hogy ébredés után hosszú percekig nem tudtam kikászálódni az ágyból, annyira fájt a bőröm.”

Kali ebben az időszakban kezdte Instagram-oldalát. Azt mondja, nem érti, miért kezdték ilyen sokan követni, hiszen ő tényleg nem csinált semmit, csak pontról pontra dokumentálta a gyógyulását. „Először teljesen furának gondoltam, hogy mást is érdekelhet mindez, aztán rájöttem, hogy a sorstársaim a posztjaimból merítenek erőt.”

Feeling soo excited bc today is the first day of my veryyy last year of school AND I'm not wearing any makeup for classes this year😜💁! Above are my 10 month results since I've been using the @banishacnescars starter kit! I can't believe I've been using their products for almost a whole year ❤️ the difference is really insane to me! I didn't think my acne scars would ever fully go away, but here I am 10 months later with massive progress and hope! I do still have some acne scars but for the most part the texture is pretty darn smooth compared to where I was at a few months ago. Less inflammation, less breakouts & my skin is constantly glowing 🌞 oh yeah and happy eclipsing today!! Don't forget to protect ur eyeballz 😎

Kali Kushner (@myfacestory) által megosztott bejegyzés,

A fiatal lány szerint a pattanásosság egy meg nem értett betegség.

Ha olyan csúnya a bőröd, mint az enyém volt, az emberek hajlamosak azt hinni, hogy ápolatlan vagy, hogy nem veszed a fáradságot, hogy naponta mosd az arcodat. Csak kevesen tudják, hogy valójában ezért nem a higiénia, sokkal inkább a hormonok, a vércukorszint és az öröklött genetikai tényezők felelnek.

Olvass még többet a pattanásról az NLCafé oldalán: 

Címlap

top