Egészség

Bolti áruk megmérgezésével fenyeget egy zsaroló, bébiételben már találtak mérget

Valószínűleg egy 50 éves férfi zsarol több üzletláncot azzal, hogy mérgezett termékeket tesz a polcokra Németországban és külföldön, ha nem fizetnek neki. Úgy tűnik, nem üres fenyegetésről van szó, mert csecsemőtápban már találtak mérget.

Élelmiszerek megmérgezésével fenyeget egy zsaroló Németországban. Több üzletláncot zsarolt azzal, hogy mérgezett termékeket helyez el élelmiszerboltokban és drogériákban Németországban és külföldön, ha nem fizetnek ki neki egy bizonyos összeget –  figyelmeztettek a hatóságok. Közleményük szerint a fenyegetést „nagyon komolyan kell venni”. 

A Bild című lap úgy tudja, hogy a zsaroló tízmillió eurót (3,1 milliárd forintot) követel. Az ismeretlen mérget helyezett el kis üveges kiszerelésű termékekben, amelyeket a múlt héten Friedrichshafenben elhelyezett több üzletben. Ezeket sikerült időben eltávolítani.

Öt üveg csecsemőtápban találtak mérget, amely akár halált is okozhatott volna.

Biztonsági kamerák felvételei alapján a feltételezett elkövető egy 50 év körüli férfi. A felvételeket nyilvánosságra hozták, és a lakosság segítségét kérik a gyanúsított elfogásához. Egyben fokozott óvatosságra intettek, ellenőrizni kell, hogy sértetlen-e a megvásárolni kívánt termékek csomagolása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top