Egészség

Egy évig csak krumplin élt, így sikerült megszabadulnia majdnem 50 kilótól

Andrew Flinders Taylor az úgynevezett krumplidiétára esküszik: azt mondja, kizárólag krumpli fogyasztásával sikerült ledobnia magáról majdnem 50 kilót!

Andrew Flinders Taylor először nem is azért váltott a kizárólag krumpliból álló étrendre, mert fogyni akart, hanem azért, mert így akarta elkerülni, hogy az ételek „átvegyék felette a hatalmat”. Taylor szeretett volna úgy gondolni az ételre, mint az üzemanyagra, ami pusztán azért kell, hogy hajtsa a testünket, annak pedig, ugye, a krumpli is tökéletesen megteszi.

A férfinak az volt a vállalása, hogy napi 3 kiló burgonyát (hagyományosat, kiflit, édeset, salátát stb.) fog elfogyasztani, és nem használ olajat az ételek elkészítéséhez – ekkor még egyébként 151 kilót nyomott. A krumpliember egy évet töltött a radikális diéta jegyében, ez idő alatt pedig – saját meglepetésére is – 49 kilótól sikerült megszabadulnia!

Bár kezdetben sok orvos és dietetikus aggódott Andrew egészségéért, a legfrissebb vizsgálatok szerint úgy tűnik, nemcsak karcsúbb, de teljesen egészséges is. Ennek ellenére a szakértők mindenkit figyelmeztetnek rá, hogy egyáltalán nem biztos, hogy mindenki teste ennyire jól reagál a krumplidiétára: inkább a kiegyensúlyozott, egészséges étrendre biztatnak mindenkit.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top