Egészség

Nem létező fogakat kezelt a palotai fogorvos

Ketten vállalták, hogy egy másik fogorvos nézze meg a fogaikat, hogy kiderüljön, nem végzett rajtuk az eljárás alatt álló doktornő olyan kezeléseket, amiket elszámolt utánuk.

Felbontja szerződését Csanádpalotával az a fogorvos, akinek munkáját az egészségbiztosító vizsgálja. Két betege azt állítja, a valóságban el nem végzett kezeléseket is elszámolt utánuk – írja a Délmagyar. A polgármester szerint a fogorvos akarja felbontatni 10 éves szerződését a településsel.

Többen az ügyfélkapujukon vették észre, a „Betegéletútja” menüpontnál, hogy olyan kezelések vannak beírva, amelyeken állításuk szerint soha nem estek át. A csanádpalotai fogorvos az elszámolása szerint Boglárka három fogát kihúzta, a kislányt 2005. október 22-én, 2006. február 17-én, 23-án és június 22-én kezelte. Bogi ekkor 10-11 éves volt. Ő állítja, nem járt a rendelőben, és emlékei szerint ekkor már jócskán maradandó fogai voltak. Ha azonban a fogorvos azt állítja, tejfogakat húzott ki, nehéz igazságot tenni. Erzsébet jobb felső négyes fogára pedig szépészeti beavatkozást számolt el a fogorvos 2016. április 13-án. Erzsébet állítja, nem járt a rendelőben. A másik, szakértői fogorvosi vizsgálat megállapította: az a foga nincs is meg.

A dokumentumokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Ellátási és Koordinációs Főosztálya vizsgálja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top