Egészség

Fél órán át küzdöttek a tornaórán rosszul lett tini életéért

„Futottunk körbe, amikor egy puffanást hallottunk, és amikor odanéztem, Jani a padlón feküdt” – mesélte annak a fiúnak az osztálytársa, akit tornaórán élesztettek újra csütörtökön.

Ahogy mi is megírtuk, az ijesztő esetről az Országos Mentőszolgálat adott először hírt a Facebook-oldalán. A 17 éves fiú bemelegítés közben lett rosszul testnevelés órán.

A Blikknek a fiatal egyik osztálytársa így emlékezett a történtekre: „Futottunk körbe, amikor egy puffanást hallottunk, és amikor odanéztem, Jani a padlón feküdt.” A diák hozzátette, a tornatanár, aki egyben a gyerekek osztályfőnöke is, azonnal odarohant, megkezdte az újraélesztést és közben riasztotta a mentőket.

A rohamkocsi öt percen belül a helyszínen volt, és személyzete folytatta a küzdelmet a fiú életéért, ami csaknem fél órán keresztül tartott. Többszöri defibrillálás után aztán szerencsére sikerült újraéleszteni. Stabil állapotban szállították kórházba. Édesanyja azt reméli, hamar rendbe jön.

Az osztálytársak szerint a fiúnak soha semmi baja nem volt korábban. A lapnak nyilatkozó orvos úgy vélte, hirtelen szívleállás történhetett. Ilyen esetben azonnal meg kell kezdeni az újraélesztést, közben pedig hívni kell a mentőket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top