Egészség

Megint rossz címre küldte a mentőt a 112

Egy félrehallás miatt ismét máshová küldte a 112-es segélyhívó operátora a mentőt. Pár percen belül korrigálták a hibát, de a nő meghalt.

A szabolcsi Vajára hívták a mentőt, mert egy 29 éves nő elvesztette az eszméletét, és megpróbálták újraéleszteni. A 112-es segélyhívó operátora viszont félreértette a település nevét, ezért Vaja helyett a 437 kilométerrel távolabbi, Bács-Kiskun megyei Bajára küldte a kocsit – írja a Népszava.

Miután kiderült a tévedés, hat perccel később a valódi címre is elindult a mentő. Folytatták az újraélesztést, de már nem tudták megmenteni a nőt.

A segítségnyújtásban közreműködő háziorvosok azt mondták, a kiérkező mentők profizmusa megkérdőjelezhetetlen volt, és ha volt is címtévesztés, a hívástól számítva 12 percen belül megérkeztek.

Az ORFK sajtóosztályának közlése szerint: „Négy hívás érkezett a Hívásfogadó Központba, az operátor a későbbi hívások közül kettőben hibázott, aminek a konkrét esetben a mentésre nem volt hatása.”

Nem ez az első eset, hogy félreértés miatt máshová küldték a mentőt. Pár héttel ezelőtt a Pest megyei Tóalmás helyett a Nógrád megyei Tolmácsra indultak el a tűzoltók és az esetkocsi. Az operátort akkor elbocsátották.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top