Egészség

Te megtalálod az összes különbséget a valódi és a photoshopolt kép között?

Karina Irby saját magáról töltött fel az Instagramra két fotót: az egyiket photoshopolta, a másikat nem. Rajongóit kérte meg arra, találják meg a két kép közötti különbségeket.

A 27 éves fehérnemű- és bikinitervező, Karina Irby az akciójával egyébként jó célt szolgál. Azt mondja, így akarja felhívni a fiatal nők figyelmét arra, hogy azok a lányok, akikre irigykednek, és azok a testek, amiket irigyelnek, az esetek nagy többségében még csak nem is léteznek.

Ébredés után minden reggel átnézem az Instagramomat. Látom az éjszaka alatt feltöltött temérdek szelfit, a tökéletes testű lányokat, akiknek rengeteg követőjük van, és akiknek minden képe alatt van legalább egy olyan komment, ami arról szól, »bárcsak én is úgy néznék ki, mint te«” – írja Karina, majd hozzáteszi, sajnálja, hogy az „Insta-lányok” többsége olyan képeket tesz közzé, amelyeken irreálisan tökéletesre van retusálva. „Lányok, az igazság az, hogy a valóságban még ezek a tökéletes csajok se úgy néznek ki, mint a képeiken, hanem úgy, ahogy te, én vagy bárki más” – tette hozzá.

A 27 éves Karina elárulta azt is, a szerkesztett képen mi mindent változtatott meg testén azért, hogy tökéletesnek tűnjön: „A bőrömről eltüntettem a narancsbőrt, a fenekem nagyobb, a hasam laposabb, a derekam íveltebb, a karjaim vékonyabbak lettek. Még a nyakamon is vékonyítottam egy kicsit a még nagyobb hatás kedvéért, emellett változtattam a melleim alakján, és megemeltem a fenekemet” – magyarázta.

Miután elkészítette a két fotót, Karina közzétette őket, posztja pedig vírusszerűen terjedni kezdett: egy nap alatt több mint 23 ezren osztották meg.

A célom a fotókkal az, hogy te is könnyen kiszúrd, ha át akarnak verni. A legfontosabb az, hogy szeresd saját magad, és hogy ne hasonlítgasd magad tökéletesnek látszó példaképekhez, mert ezek nem léteznek.

Olvass még többet a testképről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top