Egészség

Ezeknél a fotóknál semmi sem mutatja be erősebben, milyen PCOS-sel élni

Hízékonyság, rendszertelen ciklus, erős szőrnövekedés: csak néhány a kínzó tünetek közül, melyekkel rendszeresen találkozik az, aki policisztás ovárium szindrómában szenved.

“Van fogalmad arról, mennyire NEM érzem magam nőnek emiatt?” – tette fel a kérdést Facebook-posztjában a 27 éves Tina Beznec. A fiatal lány évek óta PCOS-ben, vagyis policisztás ovárium szindrómában szenved, aminek tünetei többek között a hízásra való hajlam, a puffadás, a kimaradozó menstruáció és a túlzott szőrnövekedés. Hogy az erős alhasi fájdalmakról már ne is beszéljünk. 

Tina leginkább az erős szőrnövekedéstől szenved, emiatt a reggeli borotválkozás az utóbbi években a reggeli rutinjának szerves része lett. “Szerencsére a dolog engem már nem tör össze, de el tudom képzelni, mennyire rosszul érezheti magát az, aki ebben a betegségben szenved, és nem tud róla” – írta a lány, majd hozzátette, azért osztotta meg a magáról készült képeket, hogy felhívja a figyelmet erre a betegségre.

Ezeknél a fotóknál semmi sem mutatja be erősebben, milyen PCOS-sel élni

Ha túlsúlyos embert látsz, olyasvalakit, aki foltokban kopaszodik, vagy egy nőt erős arcszőrzettel, NE ÍTÉLD EL ŐKET! Sosem tudhatod, hogy az illető min megy keresztül, hogy milyen betegséggel küzd, épp ezért ne ess abba a hibába, hogy a külső alapján ítélsz, és rájuk aggatod a »lusta« vagy épp az »egészségtelen« jelzőt.

Tina a posztjában arra kéri azokat, akik úgy gondolják, PCOS-ben szenvednek, ne féljenek segítséget kérni, és minél hamarabb keressék fel az orvosukat a tüneteikkel.

Olvass még többet a PCOS-ről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top