Egészség

Kedves Doktor úr, mondja már meg, miért lett pont nőgyógyász?

"Miért lett nőgyógyász, ha szemmel láthatóan egész teste és lénye tiltakozik a munka ellen, ha látszik, nem bír még egy hüvelybe belenézni, ha kiégett, fásult, kilúgozott, és a halálba kíván minden emberi lényt, akit puncival áldott meg az ég?" – Olvasónk nyílt levele tulajdon nőgyógyászához.

Régóta gondolkodom már azon, mi az ördög visz rá egy férfiembert arra, hogy nőgyógyásznak menjen? Természetesen a saját tapasztalataim, az elmúlt 15 év pechszériája beszél belőlem, mert amióta be kell ülni a terpesztős székbe, jó tapasztalatom még nem volt. Biztosan karmikus ez, vagy már simám bevonzom a rosszat, de isten látja lelkem, próbálkozom.

Kedves Doktor úr, mondja már meg, miért lett pont nőgyógyász?

Voltam megannyi magánrendelésen, próbáltam már sok kórházat is, jártam vidéken és a fővárosban, de rendre olyan nőgyógyászokat sodort utamba az élet, akikhez soha többé nem mentem vissza. Pedig istenemre mondom, nem vagyok egy problémás eset.

Párkapcsolatban élek amióta az eszemet tudom. Soha nem voltam nemi beteg. Nem szültem, és abortuszom sem volt soha. Tizenöt év alatt mindössze kétszer kellett esemény utáni tablettáért esedeznem, illetve egyszer okoztam némi izgalmat azzal, hogy a fogamzásgátló tablettától májfunkciózavarom lett, egyszer pedig atomjaira hullott bennem az óvszer. És bár rettenetesen utálok nőgyógyászhoz járni, minden évben megemberelem magam, hogy az évi egy szűrés meglegyen. Igaz, az elmúlt öt évben – “évente egyszer kibírom” alapon – Magához járok, kedves Doktor úr, de minden egyes alkalom után megkérdezném: mondja már meg, miért lett pont nőgyógyász?

Kedves Doktor úr, mondja már meg, miért lett pont nőgyógyász?
  • Miért lett nőgyógyász, ha nincs tisztában azzal, hogy rengeteg nő számára a terpesztős szék egy olyan félelmetes bútordarab, ahol testének legsérülékenyebb, legintimebb, legszemérmesebb pontját kell kiszolgáltatottan kitárnia a neonfénybe, amit aztán Maga és vadidegen asszisztense szemügyre vesz. Idézem: “Hölgyem, ön tudja, hogy csúnya aranyere van?”
  • Miért lett nőgyógyász, ha nem tud mit kezdeni azzal az undorral, ami a szája szegletében csücsül, amit az összeszorított fogsora és az arcán átsuhanó finom fintor árul el? Idézem: “Nem szép ez a hüvely, nagyon nem szép!”
  • Miért lett nőgyógyász és nem gyermekorvos, ha nem tudja egyenrangú felnőttként kezelni az embert. Az ember hülye kisgyereknek érzi magát, ahol a doktor bácsi fejcsóválva konstatálja, hogy nem voltam még terhes, hogy nincs pasim, hogy candidám van, hogy akarok/nem akarok gyógyszert. Mintha a magam 33 évével nem lennék elég felnőtt ember, aki képes döntéseket hozni a testével kapcsolatban és arról, hogy kivel bújik ágyba. Idézem: “33 éves? Még nem szült? Mikor akar?”

  • Miért lett nőgyógyász, ha nem tudja megállni beszólás nélkül? Igaz, aprócska csípéseit okos mondatokba csomagolja be, de ne higgye, hogy az intellektus doktori kiváltság, a hangsúly leleplezi a gúnyt. Idézem: “Látom, a Hölgy is követi a trendet, és nem tudja, mire való a szőr!”
  • Miért lett nőgyógyász, ha azt hiszi, aki esemény utáni tablettáért érkezik, az szükségszerűen céda? Idézem: “Jobban kellene figyelni!”
  • Miért lett nőgyógyász, ha nem tud olyan légkört teremteni az orvosi szobában, ahol a nő megnyugodhat, és bátran felteheti a legintimebb kérdéseit mondjuk arról, hogy miért nem kívánja hónapok óta a szexet? Idézem: “Látom, ma meg lett dolgoztatva ez a hüvely!”
  • Miért lett nőgyógyász, ha nem képes óvatos empátiával közölni a diagnózist, ellenben jól beszarat, hogy a csomó a mellemben, az elváltozás a hüvelyváladékban rosszat jelent. Nem baj, ha később kiderül, nincs semmi baj, nem árt felkészülni a rákra. Idézem: “A HPV-gyanúja fennáll. Vegyük ezt komolyan!”
  • Miért lett nőgyógyász, ha hideg, szúrós és félelmetes eszközeit nem tudja csak egy icike-picikét óvatosabban belém helyezni? Nem vagyok Borsószem királykisasszony, de nem szeretem, ha fáj. Idézem: “Nagy levegő…!”
  • Miért lett nőgyógyász, ha nem képes úgy megvizsgálni a melleimet, hogy aztán ne pacskolná meg a fenekemet úgy, mintha egy díjnyertes ló lennék, aki aznap jól teljesített. Idézem: “Jól van, jól van, rendben vagyunk!”
  • Miért nőgyógyász még, ha szemmel láthatóan egész teste és lénye tiltakozik a munka ellen, ha már nem bír még egy hüvelybe belenézni, ha kiégett, fásult, kilúgozott, és a halálba kíván minden emberi lényt, akit puncival áldott meg az ég?

Nem értem!

A fenti írás nem általánosítani akar, rengeteg lelkiismeretes, alapos és elhivatott nőgyógyász dolgozik az országban, a levél olvasónk személyes vallomása.
 
Kedves Doktor úr, mondja már meg, miért lett pont nőgyógyász?

Olvass nőgyógyászat témában az NLCafén!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top