Egészség

A görögök fényezik a kilincset, mi bezavarjuk a macit a málnásba – elképesztő szexdumák

Minden nemzet kreatív, ha arról van szó, hogy miként beszéljenek a szexről, miközben látszatra nem is beszélnek róla. Csevegnek inkább mindenféle állatról, mint a maci meg a lazac, de előszeretettel emlegetik a kajákat is, meg a cukros bödönt. Egy látványos infografika most a különböző népek szeretkezésre használt eufemizmusait ismerteti, miközben egy komolyabb dologra is felhívja a figyelmet.

Persze, borzasztóan erőltetetten hangzik, de ha már kell mondani egy hivatalos szépítő kifejezést magyarul a szexre, akkor az a “bezavarják a macit a málnásba” lesz, egy rendkívül hosszú félmondat háromszavas kollégájához képest. 

Vegyünk azonban egy mély levegőt, mert nemcsak a magyarok ilyen kreatívak, a többi nemzet is hasonlóan nyakatekert módon eufemizál (ha egyáltalán ezt még teszi a köznapi nyelvhasználatban). Az alábbi infografikán látható, országonként lebontott kifejezéseknek elvileg az a céljuk, hogy megkerüljék az obszcén szavak használatát, bár őszintén szólva sokkal perverzebbül hangzanak, mint ha valaki a szex egyéb, trágárabb szinonimáit gyakorolná. Például a görögök állítólag “fényezik a kilincset”, mikor a másikkal ágyba bújnak, az indiaiak pusztán “elvégzik a munkát”, a hollandok “megkavarják a cukros bödönt”, a svájciak “lazacot vajaznak”, a svédek meg nemes egyszerűséggel “leparkolják a buszt”. 

Szép kis gyűjtemény, nem igaz? És akkor még a portugál “parókát adnak a kopaszra” vagy a kínai “megnyalatják a nyúllal a szőrt” szólásokról nem is beszéltünk.

A görögök fényezik a kilincset, mi meg beengedjük a macit a málnásba

Az infografikát egyébként a Walurinal, a húgyutak egészségének megőrzését elősegítő étrend-kiegészítőt forgalmazó cég csinálta. Céljuk az volt, hogy a vicces térképpel meg egy csatolt kvízzel felhívják a figyelmet arra, miért nagyon fontos a húgyúti fertőzés elkerülése érdekében a szex után pisilnünk. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top