Egészség

Osztrák kórházban kezelik a 3 hét után meztelenül előkerült Ajnát

Múlt hét péntek óta egy osztrák kórházban kezelik Ajnát, azt a 29 éves magyar nőt, aki három hét keresés után meztelenül került elő egy csónakházból. Az osztrák rendőrség már megpróbálta kikérdezni őt.

“Nagyon kevés használható információnk van az üggyel kapcsolatban, sötétben tapogatózunk. A magyar hölgyet múlt hét péntek óta egy osztrák kórházban ápolják. Egyelőre általános kérdéseket teszünk fel neki, de továbbra sem emlékszik, mi történt vele” – nyilatkozta a Borsnak az osztrák rendőrség illetékes felügyelője. 

A korábban egy osztrák luxushotelben dolgozó masszőrt, a 29 éves Ajnát eltűntnek nyilvánították, miután július 17-i felmondását követően nem került elő. A magyar nőt végül három hét eltűnés után meztelenül és lefogyva találták meg egy csónakházból kijőve a Wörthi-tó mellett.

A Borsnak a kinti rendőrség azt mondta, hogy Ajnát péntek óta egy ausztriai kórházban kezelik. A kérdezett felügyelő azt nem erősítette meg, amiről szemtanúk számoltak be, miszerint a csónakháznál többször láttak egy drága kishajót kikötni, fedélzetén egy idős férfival. A rendőrség elmondása szerint még azt sem látják bizonyítottnak, hogy bűncselekmény történt volna, ugyanis a magyar nő testén sem bántalmazás, sem szexuális erőszak nyomait nem találták.

A Külügyminisztérium a Borsnak azt mondta, hogy őket a Bécsi Magyar Nagykövetség nem értesítette előzetesen, ugyanis a magyar nő családja a külképviseletet csak hétfőn kereste fel. Azt viszont elmondták, hogy Ajna után valóban kutattak az osztrák rendőrök, és előkerülését követően azonnal értesítették a családot. A továbbiakban a bécsi konzuli szolgálat segíti a hozzátartozókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top