Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Egészség

5 pszichológiai trükk, amit mindenkinek ismernie kell

Rengeteget nyerhetünk vele, ha alaposan ismerjük az emberi természet működését. A most következő öt pszichológiai trükk például elképesztően hasznos lehet!

1. Így szereld le az ellenséged

Van valaki, akiről tudod, hogy nem kedvel téged, és el akarod  kerülni, hogy beléd kössön? Ülj mellé! Ha így próbálkozna, teljes testtel feléd kéne fordulnia, ami kényelmetlen helyzetet jelent neki.

2. Kedvezmény kéne?

Alkudozásnál jó lehet, ha egy merész húzással megkérdezzük, nem lehet-e ingyen a miénk a vágyott holmi. Ezt persze visszautasítják, de a második kérdésnél (ami egy kedvezményes ár legyen) már jóval valószínűbben mondanak igent, hiszen rosszul érzik magukat a korábbi elutasítás miatt.

5 pszichológiai trükk, amit mindenkinek ismernie kell

3. Tuti első randi

Íme egy tuti recept első randira: a kulcs az izgalom, az adrenalintól ugyanis sokkal valószínűbb, hogy kialakul valamilyen szikra. Vidámpark, félelmetes film vagy extrém sport egyaránt szóba jöhet!

4. Penge memória

Ha meg kell jegyeznünk valamilyen információt, sokat segíthet, ha elismételjük azt egy másik embernek. Például elmesélhetjük valakinek az érdekes tananyagot, amivel foglalkozunk, vagy csak becsempészhetjük a megjegyzendő infót a beszélgetésbe – így sokkal jobban megmarad majd fejünkben.

5. Átjutni a tömegen

Egy zsúfolt téren vagy forgalmas főutcán kell átverekedned magad? Emeld fel a fejed, nézd ki a célodat, és csak menj előre! Az emberek simán elállnak majd az utadból, ez viszont tényleg nem működik, ha napszemüveget viselsz, vagy a cipőd orrát bámulod. 

BrgihtSide

Címlap

top