Egészség

Calicivírus-fertőzés okozhatta a lakók halálát a budakalászi idősotthonban

Nagy valószínűség szerint Calicivírus-fertőzés áll a budakalászi idősotthonban történt megbetegedések hátterében – tájékoztatott Szentes Tamás, az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár egy más témában tartott sajtótájékoztatón pénteken.

A budakalászi Napvirág Idősek Otthonában történt augusztus 1-jei tragédia hátterében az előzetes feltételezések szerint mégis ételmérgezés állhat. A három idős halálát és további hét megbetegedését Calivivírus-fertőzés okozhatta.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, zöldfűszeres túrókrém okozhatta a hányással, hasmenéssel, kiszáradással járó ételmérgezést.  

 A további megbetegedések megelőzése érdekében a többi között az otthonban szigorított fertőtlenítést rendeltek el. A betegeket kórházba szállították, a székletminták, az élelmiszer- és ételminták, a tisztasági minták begyűjtése megtörtént, laboratóriumi vizsgálatuk zajlik.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top