Egészség

Netes hős lett a magyar kislány, aki beteg gyerekeknek ajánlotta a haját

A kislányról viszonylag keveset tudni, csak annyit, hogy ő dönt majd arról, ki kapja meg több mint félméteres, lenszőke haját.

“Felajánlás! A kislányom felajánlotta egy beteg hercegnek, vagy hercegnőnek a derékig érő (kábé 50 centis) hajkoronáját ajándékba!” – írta a kislány anyukája néhány napja egy nyilvános Facebook-posztban. A közzétett írásból kiderül még, hogy a lenszőke hajkoronát csakis és kizárólag beteg gyerekeknek adományozzák el, és hogy maga a felajánló dönti majd el, ki kapja meg a levágott hajat.

A poszt villámgyorsan terjedni kezdett a magyar netezők körében: eddig a pillanatig 13 ezernél is több megosztást és több mint hatszáz kommentet kapott. A hozzászólók többsége a kislány nagylelkűségét dicséri, de volt olyan is, aki hasonló jótékonysági kezdeményezésre igyekezett felhívni a figyelmet.

Endrei Márta, soproni mesterfodrász július végén döntött úgy, hogy bátorítani fogja azon vendégeit, akik jótékony célra ajánlják fel a hajkoronájukat. “20 éves munkásságom alatt hatalmas mennyiségű egészséges haj került vágás által veszendőbe” – írta, majd hozzátette, ennek most vége. Minden olyan vendégének ingyen vágja le a haját, aki amellett, hogy le szeretné vágatni legalább 30-40 centis, egészséges, nem festett és nem is ősz haját, felajánlaná jótékony célra a “fölösleget.”

Le a kalappal a hölgyek előtt! Fantasztikus, amit a rászoruló betegekért tesznek!

Olvass még többet a hajvágásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top