nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Sikeresen választottak szét egy kilenc hónapos sziámi ikerpárt

Sikeresen választottak szét egy kilenc hónapos sziámi ikerpárt

Sikeresen választottak szét bangladesi orvosok egy törzsénél összenőtt, kilenc hónapos sziámi ikerpárt kedden a dakkai orvosi egyetem kórházának gyermeksebészeti osztályán.
Forrás: MTI
f Ajánlom

A lányok a medencéjüknél voltak összenőve, közös volt a gerincoszlopuk egy része és a végbelük. Az intézmény 16 sebésze és más orvosai több hónapon keresztül készültek a mintegy nyolc órán át tartó szétválasztó műtétre. Bangladesben először végeztek el az összenövés helye alapján pygopagusnak nevezett ikerpár-szétválasztást. Az ilyen műtét nagyon ritka, mivel a sziámi ikrek alig 20 százaléka születik hátuknál összenőve.

A kép illusztráció, nem őket választották szét (fotó: Tumblr)
A kép illusztráció, nem őket választották szét (fotó: Tumblr)

A szétválasztó műtét után az ikreket külön-külön további több órás beavatkozásnak vetették alá. “Reméljük, hogy eredményes lesz a beavatkozásunk, mivel a műtét második szakasza kritikus rész a végeredményt illetően” – mondta Asraf Huq professzor, a gyermeksebészeti részleg vezetője a szétválasztó műtét utáni sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, hogy a gerincoszlop, a gerincvelő, a húgyutak és a végbél szétválasztását sikeresen elvégezték.

Megosztás Facebookon