Egészség

Javíthat az egészségeden, ha szingli maradsz

Szerencsétlen szingliket állandóan azzal riogatják, hogy a magány szép lassan megöli az embert, pedig az egyedüllétnek is vannak áldásos hatásai!

Millió cikk szól a magány pusztító hatásáról, ez a vészmadárkodó hangvétel pedig kimondottan bántó lehet azokra nézve, akik nem választották az egyedüllétet. Pedig az egyedülálló életnek is vannak előnyei, sőt, állítólag kimondottan pozitív hatással is lehet az egészségünkre!

Javíthat az egészségeden, ha szingli maradsz

Az első és legerősebb érv, hogy a szingliknek többnyire pezsgőbb a társasági élete, hiszen míg a párok többnyire otthon, egymás társaságában töltik az estéket, addig az egyedülállók eljárnak, barátokkal lógnak, nagy társaságokban buliznak. 2015-ben két szociológus, Natalia Sarkisian és Naomi Gerstel azt is bebizonyította, hogy a szingliknek valójában sokkal kiterjedtebb a kapcsolati hálójuk, és többször is lógnak különféle emberekkel.

Azt is mondják, hogy az egyedülállók fittebbek lehetnek! A biztonságos kapcsolatban könnyedén elengedjük magunkat, de amíg még “versenyben vagyunk”, több energiát fektetünk testünk karbantartásába.

De a legfontosabb érv, hogy míg a párok már közös életük problémáin dolgoznak, addig a szinglik képesek saját lelki fejlődésükre koncentrálni, jobban megismerni magukat és befelé figyelni. Egy korábbi felmérés szerint az egyedülállók sokkal nagyobb arányban értettek egyet az alábbi állításokkal, mint a házasok: “Az élet számomra folyamatos tanulás, fejlődés, növekedés.” és “Fontosnak találom, hogy új tapasztalatokat szerezzek, és folyamatosan megkérdőjelezzem azt, ahogy magamat és a világot látom.”

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top