nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
3 ok, amiért a menstruáció csodálatos dolog

3 ok, amiért a menstruáció csodálatos dolog

Én egyáltalán nem gondolom, hogy csodálatos dolog menstruálni, ezért ért váratlanul, amikor megláttam egy cikket arról, hogy mennyire klassz dolog, örüljünk neki.
Pöttyös Panna
f Ajánlom

Nyűg, macerás, és rohadt sokba kerül  írtuk korábban a menstruációról, és akkor érdekes módon egyik megkérdezett nő sem válaszolta azt, hogy ő szeret menstruálni, mert az jó. Én sem szeretek, pedig nem fáj a hasam, és nem áraszt el patakokban a vér, szóval számomra még teljesen elviselhető. Az everydayfeminism.com-on van egy cikk, ami arról szól, hogy menstruálni csodálatos dolog, mert…

 1. ..természetes, gyönyörű és erős dolog.

Létezik egy mozgalom, a Menarchy, akik szeretnék, ha az emberek a menstruációs vérre nem mint valami visszataszító dologra gondolnának, hanem nyíltan beszélnénk róla, és elfogadnák. Például ilyen fotókkal:

Goddess or Slut? Artist or Narcissist? Creatrix of life or big-mouthed bore? Worthy of shaming or of reverence? Passionate activism or poor taste? . Take your first thought and turn it around: what does it reveal about you? . I bleed to make human life possible. My womb is a portal: a plane between worlds, connecting spirit and matter. My blood teaches the wisdom of cycles: of the marriage of life and death, a gateway out of mans lunacy of linear thinking. I understand wholeness. My body dances each month with cosmic tides, rhythms, with forces of elemental power. When we cultivate our body literacy and start to reclaim the beauty in our blood, listening to its wisdom and teachings and rediscovering our reverence for ourselves and one another, the world WILL change

Ruby May (@alchemy_eros) által megosztott bejegyzés,

Én elég nyitott vagyok szerintem, ugyanakkor ettől még nem szeretek jobban menstruálni. Hiába beszélnek majd nyíltabban az emberek a menstruációról, ugyanúgy nem fogom szeretni a szagom a menzeszem alatt, és ugyanúgy fogom azt érezni, hogy óránként lezuhanyoznék.

2. …összeköt bennünket a Holddal és a tengerrel.

A menstruációs ciklusunkat a Hold fázisai szabályozzák, és ezt tudományosan is vizsgálták, nemcsak a megérzésre hivatkozhatunk szerencsére. És a fent említett cikk szerint ezért is kell szeretnünk a menstruációnkat, mert az olyan szép, hogy ennyire egyek vagyunk a természettel.Ezért ünnepelnünk kéne azt, ha vérzünk, hiszen arra emlékeztet bennünket, hogy a Föld áldott teremtményei vagyunk. Én imádom a Holdat, és semmi kifogásom az ellen, hogy irányít. Viszont, ha emberevő szörnyeteget csinál belőlem, mert szétvet a PMS, hadd ne szeressem már annyira.

Breizh moon #breizh #breizhpower #moon #sony

Lightsmakerstudio Voodoo (@lightsmakerstudio) által megosztott bejegyzés,

3. …közösségi élmény.

Még sosem jutott eszembe, hogy a többi vérző nőre gondoljak, ha vérzek, de a cikk szerint ez egy nagyon szép közösségi élmény. Az érzés, hogy nem vagy egyedül a fájdalomban, mondjuk, lehet valakinek vigasztaló, nekem annyira nem. Inkább szeretnék közösségi élménynek mondjuk egy jó kerti partit, mint egy szép, közös menstruációt.

 

Megosztás Facebookon