nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Ennél a képnél semmi sem foglalja össze jobban, milyen Alzheimerrel-kórral élni

Ennél a képnél semmi sem foglalja össze jobban, milyen Alzheimerrel-kórral élni

Az elgondolkodtató fotót egy 88 éves, demenciában szenvedő nő lánya osztotta meg egy Facebook-csoportban. Innen kezdett vírusszerűen terjedni.
NLCafé
f Ajánlom

Az édesanyám 88 éves, és évek óta demenciában szenved. Az állapota mostanra sajnos annyit romlott, hogy már nem tud magáról gondoskodni. Most nálunk lakik, és én vigyázok rá” – írta a Love What Matters Facebook-oldalon közzétett poszthoz Sandi Wicks.

Az amerikai nő a poszthoz mellékelt egy fotót is, amelyen édesanyja legfrissebb alkotását örökítette meg. “Az anyukám egész életében imádott kötni, nagyon ügyes volt: egyik pulóvert kötötte a másik után nekünk, aztán az unokáknak” – írja Sandi, majd hozzáteszi, az idős asszony még ma is gyakran veszi elő a tűket és a fonalat, de a végeredmény már korántsem olyan, mint évtizedekkel ezelőtt.

Azért fotóztam le a legutóbbi munkáját, mert szerintem nagyon jól érzékelteti, mi zajlik le egy idős, demens vagy épp Alzheimer-kórban szenvedő beteg agyában. Ha valamelyik rokonod, barátod vagy más hozzátartozód ilyen betegségben szenved, nézz rá erre a képre, és jobban érteni fogod, min megy keresztül, és hogy mi történik veletek” – írta a képhez Sandi.

Olvass még többet az Alzheimer-kórról az NLCafé oldalán: 

Megosztás Facebookon