Egészség

Mellrákműtétje közben kapott kórházi fertőzést Edit

Már három éve nem gyógyul be a sebe egy mellrákműtét után Editnek. Papírja van róla, hogy kórházi fertőzést kapott el – írja a Blikk.

“Minden 2013-ban romlott el, akkor veszítettem el mellrák miatt a jobb mellemet. A kálváriám azonban csak aztán kezdődött, és azóta is tart: papírom van arról, hogy kórházi fertőzést kaptam, mégsem irtották ki a szervezetemből azóta sem a baktériumot” – mesélte Edit a Blikknek.

 Az asszonynak azt javasolták, hogy babapopsikenőccsel kenje a sebet, de a 2013-as műtét óta nem gyógyul be. “Egy másik sebészhez mentem, aki először egy kétcentis metszést ejtett rajtam, majd pár hónappal később egy ötcentiset. Ekkor derült fény a baktériumra, amit még akkor sem sikerült kezelni” – tette hozzá Edit, aki azt mondja papírja van róla, hogy kórházi fertőzést kapott el, de nincs pénze pereskedésre. Három hetente jár orvoshoz a seb tisztítására, otthon pedig a férje segít neki. “Az orvos szerint azonban akkor sem biztos a gyógyulás, ha megműt, így le is zártuk a dolgot – talán életem végéig.”

 A Társaság a Szabadságjogokért februárban kampányt indított a kórházi fertőzések ellen. Honlapjukon azt kérik, hogy osszák meg személyes történeteiket a tasz.hu/korhazifertozes oldalon. Az összegyűlt eseteket a TASZ csoportosítva, név nélkül elküldi az ÁNTSZ-nek, remélve, hogy a hatóság majd a konkrét ügyek alapján vizsgálatokba kezd.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top