Egészség

5 ok, amiért minden nap szükségünk van testi érintésre

Gondoltad volna, hogy az érintés a lelked egészségéhez is hozzájárul? Most elmondjuk, még mi másra van jó hatással!

Tévedés azt gondolni, hogy a fizikai érintés alatt csak a szexuális jellegű kontaktot értjük! Mindennemű érintés – egy baráti ölelés vagy szülői simogatás – elképesztő mértékben járul hozzá a mentális egészségünkhöz és jóllétünkhöz. Íme öt ok, amiért mindannyiunknak szüksége van rá, minden nap!

5 ok, amiért minden nap szükségünk van testi érintésre

1. A gyógyulásért

Rengeteg terápia dolgozik az érintéssel, hiszen a traumák feldolgozásában nagy szerepet játszik. Ha valami elengedésével, feldolgozásával próbálkozol, az emberi érintés óriási segítséget nyújthat!

2. A mentális egészségért

Érezted már, hogy van olyan ember, aki ha megérint, valósággal feltölt energiával? Már egy öleléstől olyan kémiai reakciók indulnak el az agyban, amitől instant jobban érzed majd magad.

3. A kapcsolatokért

A bizalom kiépítésének egyik legjobb eszköze, ha két ember között növekszik az érintések mennyisége. Legyen ez vállveregetés kollégák között, ölelés barátok között, vagy simogatás egy kapcsolatban.

4. A hatékony kommunikációért

A non-verbális kommunikáció jelentőségét nem érdemes alábecsülni: néha tényleg nincs szükség szavakra, egy mozdulat vagy egy érintés százszor kifejezőbb lehet!

5. A saját igényeidért

Az, hogy ki mennyire igényli az érintést, egyénileg változó. Lehet, hogy napokig elvagy nélküle, lehet, hogy egy óráig sem bírod ki. Tény azonban, hogy a legkisebb érintés is varázslatosan enyhíti a magányosság érzését – ezért ne tarts túl hosszú szüneteket!

Forrás: Higher Perspectives

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top