Egészség

Úszni ment a friss tetoválásával – meghalt egy 31 éves férfi

Alig ötnapos volt a legújabb tetoválása, mikor a 31 éves texasi férfi úszni ment a Mexikói-öbölbe. Három nappal később kórházba került, és többet nem épült fel.

A prominens orvosi szaklap, a British Medical Journal legfrissebb számában egy meglehetősen ritka vérmérgezéses eset is helyet kapott. Hogy érzékeltessék, mennyire ritka esetről van szó, a szaklap szerkesztői nem hozták nyilvánosságra páciensük nevének még a kezdőbetűit sem; mondván ezekből azonnal rá lehetne jönni, kiről van szó.

A 31 éves férfi három nappal az után került kínzó lábfájdalmakkal kórházba, hogy úszni ment a Mexikói-öbölbe. Nem sokkal a felvétel után kiderült, hogy a páciens egy meglehetősen friss tetoválással ment úszni, majd ezt követően jelentkeztek nála a tünetek. A lábfájdalom mellett a férfi lázas volt, hidegrázás kínozta, valamint pirosság jelentkezett a tetoválása körül és a lábán több helyütt.

Kép forrása: CNN
Kép forrása: CNN

Dr. Nicholas Hendren, a Texasi Egyetem Orvosi Központjának gyakornoka elmondta, egy nap sok beteg érkezik hozzájuk a kórházba, de aznap kétségtelenül ez a férfi volt a legsúlyosabb esetük. “A beteg állapota a nap folyamán gyorsan romlott: 12 óra leforgása alatt a szeptikus sokk kezdeti fázisából életveszélyes állapotba került.

Az orvos elmondta, a helyzetet súlyosbította a férfi krónikus májbetegsége is. “Röviddel a bekerülése után lélegeztetőgépre kellett tennünk, és erős antibiotikumokat kapott.” 18 nappal később került le a gépekről, és úgy tűnt, javul az állapota. “Agresszív rehabilitációt kezdtünk, ám az állapota ezt követően ismét romlani kezdett, végül két hónappal a kórházba kerülése után belehalt a szeptikus sokkba.

Az orvos elmondta, nem volt alkalma megkérdezni a betegét, tudott-e arról, hogy a friss tetoválással nem lett volna szabad úsznia, a családja azonban elmondta, nem gondolták, hogy szerettük az úszással veszélybe sodorja az életét. Henderson elmondta azt is, az esetet nem azért hozták nyilvánosságra, hogy lebeszéljék az embereket a tetoválásról, hanem azért, hogy felhívják a figyelmet a biztonsági előírásokra, amik adott esetben életet menthetnek.

Olvass még többet a tetoválásról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top