nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Halálra dolgozta magát egy 37 éves japán orvos

Halálra dolgozta magát egy 37 éves japán orvos

Havonta átlagosan 187 órát túlórázott a férfi, de volt olyan hónap is, amikor 10 napot is kitett a túlóráinak száma.
NLCafé
f Ajánlom

Kimoto Aja a niigatai városi kórház 37 éves rezidense volt Japánban. 2015 áprilisa óta dolgozott a kórházban. A kimutatások szerint havonta átlagosan 187 órát túlórázott; a rekordot 2015 augusztusában állította fel, amikor a rendes munkaidőn felül még 251 órát dolgozott. A munkavédelmi hatóság csütörtökön állapította meg róla, hogy a rengeteg túlóra miatt lett öngyilkos.

A japán szabályok szerint havonta 80 órányi túlóra fölött már fennáll a japánul karosinak nevezett veszély, vagyis hogy valaki a halálba dolgozza magát.

A kórház azt állítja, Kimoto havi átlagban 48 órát túlórázott, a többi időt szerintük nem munkával töltötte, hanem arra fordította, hogy “tanuljon és képezze magát”, ami bevett gyakorlat a rezidenseknél.

Legutóbb 2015-ben okozott felháborodást Japánban az, hogy a rengeteg munka és a teljesítési kényszer hatalmas nyomása alatt öngyilkos lett egy reklámügynökség munkatársa. A 24 éves Takahasi Matszuri havonta 105 órát töltött a munkahelyén a munkaidején felül, mielőtt egy épület tetejéről a mélybe vetette magát.

A japán kormány igyekszik fellépni a munkavállalók halálra dolgoztatása ellen, s a túlórák maximálását és az előírások megsértőinek megbüntetését javasolja.

 

Ha valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116 123-as ingyenes lelkielsősegély-számot! Ha te magad érzed úgy, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, bátran hívd őket!

Megosztás Facebookon