Egészség

Megoperálta nagybeteg páciense plüssállatát a sebész

A 23 éves, fogyatékkal élő fiú két hónapja kórházban van makacs tüdőgyulladása miatt. Ezúttal azonban nem csak az ő élete került veszélybe.

“Valahányszor rápillantok a fotóra, amin Dean kezelőorvosa az aktuális kedvenc plüssállatát műti, könny szökik a szemembe” – nyilatkozta a CBC amerikai hírcsatornának Michelle Heber. A 23 éves Dean édesanyja elárulta, néhány évvel ezelőttig egy másik kórházba, a winnipegi Egészségtudományi Központba jártak gyermekükkel.

Dean 23 éve Little-kórral jött a világra, emellett súlyos epilepsziás rohamoktól szenved, ami miatt rendszeres kórházi kezelésre szorul. “Egy ideje már nem a központba, hanem a Concordia Kórházba visszük Deant, ha valami baja van. Részben azért, mert a munkatársak egy szempillantás alatt megszerették a fiunkat” – mondja az anyuka.

A tartósan fogyatékos Dean legutóbb 2 hónapja került kórházba egy elhúzódó, makacs tüdőgyulladás miatt, és azóta sem engedték őt haza. Michelle azt mondja, minden alkalommal, amikor fia kórházba kerül, vesznek neki egy plüssállatot, amely az ágya végéből vigyáz Deanre akkor is, amikor ők nincsenek ott.

Dean kezelőorvosa a napokban észrevette, hogy az aktuális plüssállat meglehetősen viharvert állapotban van, több helyütt jött belőle a tömés. Hirtelen ötlettől vezérelve még ott, Dean ágyán megoperálta a plüsst. Az orvosunk még steril kesztyűt is húzott a folyamathoz, hogy Dean lássa, minden életet komolyan vesznek.

Michelle beszélt arról is, ilyenre valószínűleg még sosem volt példa az intenzív osztályon, és bár alapvetően mindig szomorú, ha fia kórházban van, ezzel a megható gesztussal orvosuknak sikerült egy kis boldogságot lopnia az életébe.

Olvass még többet orvosokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top