Egészség

Meghalt az olasz kisfiú, akit antibiotikumok helyett homeopátiával kezeltek

Belehalt a kétoldali középfülgyulladás szövődményeibe egy hétéves olasz kisfiú szombaton, mert szülei csak homeopátiás kezelésben részesítették.

A fiút csak az után vitték kórházba, hogy elvesztette az eszméletét, ám életét már nem tudták megmenteni, mert az antibiotikumokkal nem kezelt középfülgyulladás átterjedt az agyvelőre. Ez okozta végül a halálát.

A La Repubblica nevű olasz lap szerint a fiút az orvosa tanácsára két hétig kezelték homeopátiás módszerekkel, ez azonban nem használt. Az orvos ügyvédje szerint ügyfele teljesen összetört, 22 éves praxisa alatt ugyanis állítólag sosem merült még fel komplikáció. A gyermek nagyapja ugyanakkor az orvost hibáztatja, aki szerinte megfélemlítette a lányát, és visszatartotta attól, hogy időben kórházba vigye a fiút.

Az anconai ügyészség gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja Francesco homeopata orvosát, és vizsgálat indult a szülők ellen is. Jelenleg sem az orvos, sem a szülők nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top