Egészség

Kanyaró elleni oltás nélkül veszélyes a csíksomlyói búcsú

Csak az menjen a csíksomlyói búcsúba a hétvégén, akit beoltottak korábban kanyaró ellen. Az erdélyi faluban fertőzési góc alakult ki, több mint húsz embernél állapították meg a fertőző betegséget.

Azt javasolják a Hargita megyei egészségügyi hatóságok, hogy csak azok vegyenek részt a pünkösdi csíksomlyói búcsún, akik be vannak oltva kanyaró ellen. Azért a figyelmeztetés, mert Csíksomlyón fertőzési góc alakult ki, jelenleg több mint 20 megbetegedésről tudnak.

Csíksomlyói búcsú a magasból

A szakemberek szerint a Magyarországról érkező felnőttek is veszélyben lehetnek Csíksomlyón, nálunk ugyanis csak 1978 óta használják a kettős oltást, azelőtt csak egyszer oltották be a gyerekeket kanyaró ellen.

Érdemes tehát a búcsúra készülőknek ellenőrizniük, hogy rendelkeznek-e a megfelelő oltásokkal, és amennyiben nincsenek beoltva vagy nem teljes a védettségük, idén inkább ne látogassanak el Csíksomlyóra – írja az Agerpres.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top