Egészség

A rúdtánc mentette meg a 31 kilós, anorexiás nő életét

A fiatal nő 14 éves volt, mikor először jelentkeztek nála a testképzavar tünetei. Anorexiás lett, és bár kapott kezelést, az orvosai egy idő után lemondtak róla.

Nem szépítem, az első rúdtáncórám iszonyatos volt”mondta az SWSN-nek Amber Harkin. A 26 éves nő hozzátette, akkor még ahhoz is gyenge volt, hogy megálljon a lábán, pláne ahhoz, hogy megemelje a saját súlyát. Ettől függetlenül magával ragadta a rúdtánc hangulata, és úgy döntött, változtatni fog az életmódján, hogy professzionális szinten űzhesse új hobbiját.

A rúdtánc mentette meg a 31 kilós, anorexiás nő életét

Amber ugyanis előtte hosszú évekig súlyos anorexiában szenvedett. Azt mondja, alig 14 éves volt, mikor a testképzavar első tünetei jelentkeztek nála. Ezt követően gyorsan romlott az állapota: egy év sem telt el, és már gyakorlatilag semmit sem evett. “Egy zacskó müzlin éltem egész nap” – mondja az egykor 31 kilós lány, aki ma már háromszor étkezik.

“22 éves voltam, amikor az állapotom annyira súlyossá vált, hogy édesanyám azonnal orvoshoz vitt.” Azonban a fiatal lány hiába kapott kezelést, az állapota jelentősen nem változott, újra és újra visszaesett. Orvosai ekkor mondtak le róla. “Fogalmam sincs, mi váltotta ki nálam a betegséget. Arra emlékszem, hogy egyik napról a másikra elkezdtem kihagyni az ebédet.

A rúdtánc mentette meg a 31 kilós, anorexiás nő életét

Amber azt mondja, élete legnehezebb időszaka volt, mikor az orvosok hazaengedték őt. “Emlékszem, feküdtem az ágyamon, és arra gondoltam, hogy akkor ez ennyi volt. Hogy én ebbe bele fogok halni. Nagyon ijesztő volt.” Szerencsére a Facebook-oldalán meglátott egy hirdetést, amely egy rúdtánctanfolyamot népszerűsített. Úgy döntött, hogy jelentkezik, és ezzel az egész élete egy csapásra megváltozott.

Olvass még többet a rúdtáncról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top