nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Ez történik veled, ha egy hétig gyorskaján élsz

Ez történik veled, ha egy hétig gyorskaján élsz

Egy 24 éves, egyébként egészséges életmódot folytató lány vállalkozott arra, hogy néhány hétig kizárólag gyorsétteremben eszik. Már egyetlen hét után megdöbbentő változásokat tapasztalt magán...
NLCafé
f Ajánlom

2004-ben a Super Size Me című filmmel már egyszer sokkolták a világot, amelyben a főszereplő-rendező Morgan Spurlock egy hónapon át csak gyorskajákon élt. És annak ellenére, hogy a gyorséttermek kínálata a szervezetre számos negatív hatást gyakorol, népszerűségük valójában mit sem változott az elmúlt több mint tíz évben. Bár időközben állítólag javítottak szolgáltatásaik minőségén, és egészségesebb ételeket kínálnak az éhes vásárlóknak.

Letesztelte a gyorséttermek kínálatát

A 24 éves újságíró, Phoebe Jackson-Edwards vállalta, hogy leteszteli a gyorséttermeket, és néhány héten át csak gyorskajákat fogyaszt. Megdöbbenve tapasztalta már egyetlen hét leforgását követően, hogy bőre látványosan zsírosabb lett, ráadásul feszességéből is sokat veszített.

Phoebe a “gyorskaja-diéta” előtt teljes orvosi vizsgálaton vett részt, ahol megállapították, szervezete az életkorának megfelelő állapotban van. Maga sem gondolta volna, hogy már az első napi baconös szendvics után észreveszi arcbőre látványos zsírosodásának jeleit. A környék valamennyi gyorséttermének kínálatából választott, a pizzától kezdve a hamburgeren át a sült krumpli, rántott hús párosításig.

A gyorskaja látványos romlást okozott egyetlen hét után

Az első hét végére a lány hangulata sokat változott, önmagához képest jóval kedvetlenebbé, ingadozóbbá vált, estére sokkal jobban kimerült, több alvásra lett szüksége. A hatodik napra energiaszintje egészen visszaesett. A gyorséttermek kínálatából minél több zöldséget, salátát próbált választani, de így sem érezte magát sokkal jobban. Elmondása szerint egy hét elteltével teljesen elveszítette önmagát, nehezebben tudott a feladataira koncentrálni, és annak ellenére, hogy viszonylag sokat aludt, mégis fáradtan ébredt. A gyorskaják fogyasztásától a testzsírtömege is látványosan emelkedett – mindez csupán egyetlen hét leforgása alatt…

További gyorsétterem, gyorskaja témájú cikk az NLCafén

Forrás: Daily Mail

Megosztás Facebookon