nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Menekülnek a betegek a magyar kórházakból

Menekülnek a betegek a magyar kórházakból

A magyar munkavállalók háromnegyede úgy érzi, ha orvoshoz menne, szabadságot kell kivennie aznapra.
NLCafé
f Ajánlom

Éppen ezért fordítanak egyre többen figyelmet az öngondoskodásra, ami az egészségpénztárak növekvő népszerűségén is mérhető. Legalábbis ezt mondták az OTP Egészségpénztár sajtótájékoztatóján, amelyről a Pénzcentrum számolt be

Az évforduló apropóján készült egy kutatás, amelyből kiderült, hogyan látja a mai egészségügyi helyzetet a lakosság. A megkérdezettek 83 százaléka fontosnak tartja az orvosi szűrővizsgálatokat, és 77 százalék a táplálkozására is odafigyel. Egy év alatt közel 50 százalékkal nőtt azok aránya, akik egészségpénztári tagok, vagy azok szeretnének lenni. A meglévő tagok számláin idén először több volt az egyéni, mint a munkáltatói befizetés. Átlagosan havi 10-15 ezer forintot fizetnek be a tagok. Van, aki csak 2 ezret, van aki 20-30 ezret is befizet havonta.

A megkérdezettek 48 százaléka úgy érzi, nem felel meg neki az állami egészségügyi szolgáltatás. Több mint 20 százalék a magánegészségügy felé fordul inkább. Ennek legfőbb oka, hogy a várólisták nagyon hosszúak az állami kórházakban.

Megosztás Facebookon