Egészség

Az elmaradt béremelés miatt utcára vonulnak a mentősök

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) bértárgyalásra hívja az Országos Mentőszolgálat főigazgatóját, a mentőket pedig az utcára május 31-én.

Kusper Zsolt, a szövetség elnöke a Népszavának nyilatkozott arról, hogy a MOMSZ szombaton közös elnökségi ülésen tárgyalt a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetével (RKDSZ) a május végére tervezett demonstráció részleteiről. Hétfőn pedig levelet írnak Csató Gábornak, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának, mielőbbi egyeztetést kérve.

A céljuk, hogy a szolgálatnál dolgozók megkapják a korábban már májustól ígért 60 százalékos béremelést.

Kusper úgy tudja, hogy ezt az összeget az ágazati béremelésen felül kapták volna a dolgozók. Így meghökkentek, amikor a mentők napján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere “csak” tízszázalékos többletről beszélt – azt is csak januárra időzítve. Ezért május 31-én 14 órától demonstrációt tartanak az Országos Mentőszolgálat Markó utcai székháza előtt – közölte az elnök a lappal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top