nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Nyomoznak a gödi Topházban készült fotók miatt

Nyomoznak a gödi Topházban készült fotók miatt

Még egy nyomozás indult a gödi szociális otthonban készült felvételek miatt. Csakhogy most nem az intézmény ellen, hanem a Mental Disability Advocacy Center (MDAC) szervezet ellen, amiért állítólag illegálisan készítették a fényképeket, amiből kirobbant a lassan nemzetközi botrány.
NLCafé
f Ajánlom

Különleges személyes adattal való visszaélés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a fogyatékos embereket gondozó gödi Topházban készült fotók miatt. A rendőrségen annak a Pest Megyei Topház Egyesített Szociális Intézmény képviselője tett feljelentést, ahol a MDAC munkatársai ágyhoz kötözött, alultáplált, nyílt sebekkel élő embereket találtak.

A Topház tarthatatlan állapotáról a civil szervezet jelentést készített, amelyhez Czibere Károly államtitkár szerint illegálisan fényképezett, és jogtalanul, a gyermekek gyámjainak beleegyezése nélkül közölte a fotókat.

Czibere Károly a gödi speciális otthonra vonatkozóan kijelentette: eddig úgy tűnik, hogy a szándékos bűncselekményre, kínzásra, erőszakra vonatkozó jelzéseket nem erősítették meg, viszont jogsértések, mulasztások, tűrhetetlen állapotok vannak, ezeken pedig változtatni kell.

Megosztás Facebookon