Egészség

12 órát váratták a budapesti kórházban a szívbeteg Pétert

Tizenkét órát töltött a szívbeteg férfi az egyik budapesti kórházban. Péter hosszú órákon át üldögélt a váróteremben, mire panaszát kivizsgálták.

A többször operált szívbeteg férfit háziorvosa utalta be az egyik budapesti kórházba rosszullét miatt. Még délelőtt negyed 12-kor érkezett és majdnem éjfél volt, mire hazamehetett. Az idő nagy részét várakozással töltötte.

Pétert negyed 3-kor hívták be először, az asszisztens akkor csak annyit mondott neki, nincs orvos, így nem tudnak vele foglalkozni. Fél 5-ig várakozott a folyosón, amikor EKG-t készítettek, és vért vettek tőle. Innen röntgenre küldték, ahol azért kellett várakoznia, mert épp takarítottak.

Egy óra múlva újabb vérvétel következett, közben teltek az órák. Már éjjel 11 óra volt, amikor egy fiatal doktornő jelezte, még negyedóra, és megkapja a zárójelentést. Péter a kórházból kilépve ránézett az órájára, amely 23 óra 23 percet mutatott. 

A férfi több mint 12 órát töltött az intézménybe úgy, hogy fogalma sem volt, mekkora a baj. Nem tudta, hazaengedik-e aznap, vagy újabb műtét vár rá.

A Blikk megkereste a kórházat, ahol azt mondták, a beteg saját lábán érkezett a sürgősségi osztályra. Állapotát felmérték, az eredmények nem igazolták a beutalóban szereplő diagnózist. Azt is elmondták, a kórház az ország egyik legnagyobb sürgősségi ellátóhelye, így meglehetősen sok beteggel kell foglalkozniuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top