Egészség

Ne aggódj, mert aggodalmaskodó vagy – a tudomány szerint ez jót tehet neked

Ha hajlamos vagy az aggodalmaskodásra, valószínűleg még azon is stresszelsz, hogy ilyen aggódós vagy. Pedig egy friss kutatás szerint ez még jót is tehet neked!

Az a típus vagy, aki mindig fel van készülve a legrosszabb forgatókönyvre, aki mindig sejt valami buktatót még a legnagyszerűbbnek tűnő helyzetben is, aki még akkor is aggódik, amikor más már rég röhögve hátradőlt volna? Nincsen ezzel semmi baj.

Ne aggódj, mert aggodalmas vagy - a tudomány szerint ez jót tehet neked

A Social Psychology and Personality Compass friss publikációja szerint felesleges ostorozni magunkat, amiért hajlamosak vagyunk az aggodalmaskodásra, ez ugyanis kifejezetten hasznos lehet számunkra. Ennek oka egyébként nagyon is logikus: az aggódás motiváló lehet, és segít éberen tartani az elménket, amitől sokkal élesebb lesz a figyelmünk bizonyos helyzetekben. Az aggodalmaskodó emberek alapvetően jobb tervezők, és mivel jobban számolnak a negatív eshetőségekkel, jobban örülhetnek végül a pozitív végkifejletnek, ami szintén kifejezetten előnyös!  

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top