Egészség

Egyre többen gyógyulnak fel a rákból

Egyre többen gyógyulnak fel az utóbbi évben a rákbetegségből. Az Országos Onkológiai Intézet felmérése szerint a legnagyobb előrelépést a hererák, a szájüregi rákok és az emlőrák esetében tapasztalták.

Az Országos Onkológiai Intézet felmérése szerint 2006 és 2013 között 12-13 százalékkal javult a rákos betegek gyógyításának eredményessége Magyarországon. A főigazgató szerint a legjelentősebb előrelépést a hererák, a szájüregi rákok és az emlőrák esetében tapasztalták, amelyek 70 százaléka már teljesen meggyógyítható.

Ezzel együtt Magyarországon az összes halálozás 26 százalékát még mindig a daganatos megbetegedések okozzák. A szám ugyanakkor megegyezik az uniós átlaggal. Az orvosprofesszor úgy gondolja, a rákbetegség elleni legeredményesebb küzdelem, ha kiiktatjuk életünkből a rákkeltő tényezőket, és részt veszünk az előírt szűrővizsgálatokon. Utóbbit a tüdő-, a méhnyak-, a vastagbél- és az emlőrák esetében évente érdemes elvégeztetni. A szűrésekkel időben felfedezett rákbetegségek gyógyítása is eredményesebb.

Egyre többen gyógyulnak fel a rákból
Egyre többen gyógyulnak fel a rákból

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top