Egészség

“Azt hittem, meg fogok halni” – őszintén mesélt pokoli császármetszéséről az édesanya

A kismama kálváriája egyszerű lábfájdalommal indult, aztán ideiglenesen elvesztette a látását és a hallását is. A 23 éves anyuka azt mondja, biztos volt benne, hogy haldoklik.

Az ausztrál Kacey Butterworth a várandóssága 39. hetében döntött úgy, hogy kórházba megy, miután úgy érezte, elfolyt a magzatvize. A Daily Mail ausztrál kiadásának elárulta, férjével eredetileg úgy tervezték, otthon, egy kifejezetten erre a célra beszerzett kádban hozza világra második gyermekét, ám erre végül nem került sor.

“Miután beértem a sürgősségire, és az orvos megvizsgált, kiderült, hogy a kisbabám keresztben fekszik a hasamban, a szívverése pedig abnormálisan alacsony” – mondta, majd hozzátette, az orvosok attól féltek, hogy ha burkot repesztenek, a köldökzsinór előbb érkezhet meg a szülőcsatornába, mint Kacey fiának feje, ez pedig életveszélyes lehetett volna.

“Az orvosok a császármetszést javasolták, mi pedig belementünk: mentálisan és fizikálisan is kimerültünk, arról már nem is beszélve, hogy nagyon aggódtunk a gyermekünkért” – folytatta Kacey. Azt mondja, a császármetszést végül nem azonnal, hanem néhány órával később végezték el, mikor kisfia szívritmusa a vészesen alacsony tartományba került.

A szüléstörténet pokoli része pedig ekkor vette kezdetét, Kacey ugyanis rosszul reagált az epidurális érzéstelenítésre. “Egyik pillanatról a másikra elveszítettem a látásom, a hallásom és deréktól felfelé egyáltalán nem éreztem a testem. Azt hittem, meghalok” – mondja a fiatal nő, aki nem tagadja, akkor és ott pánikba esett.

Kacey egy órával később ébredt, a kórteremben, mellette kisfia. “Nem tudom szavakkal leírni az érzést, amit akkor éreztem. Mikor császármetszés közben elaltattak, nem tudtam, mi fog történni, hogy látom-e valaha a kisfiamat. Boldog voltam, hogy végül minden szerencsésen alakult.”

Olvass még többet a császármetszésről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top