Egészség

Együtt küzd halálos betegségével apa és lánya

Apánál és lányánál alig néhány hónap eltéréssel diagnosztizálták ugyanazt a betegséget. És itt még nem értek véget a család megpróbáltatásai.

Alig két hónappal azután ugyanis, hogy a 37 éves Lucy Eliopulos megtudta, hogy hármas stádiumú agydaganata, úgynevezett asztrocitómája van, újszülött kisfia is életveszélybe került. “A családi kálváriánk 2016 őszén kezdődött: még terhes voltam, és épp apát kísértem kontrollra a kezelőorvosához, dr. Prabhuhoz” – mesélte a háromgyerekes édesanya az ABC News amerikai hírcsatornának, majd hozzátette, azért mentek orvoshoz, mert attól féltek, hogy édesapja korábbi agydaganata kiújult.

Együtt küzd halálos betegségével apa és lánya

“Sajnos a vizsgálatok alátámasztották a gyanút, így azzal a tudattal indultunk haza, hogy édesapámnak újra meg kell küzdeni a rákkal. Álmomban se gondoltam volna, hogy néhány hónap múlva nálam is ezt a betegséget diagnosztizálják majd” – vallja be Lucy, aki az után fordult idegsebészhez, hogy várandóssága utolsó hónapjában kettős látás jelentkezett nála.

Egy nappal azután, hogy életet adott harmadik gyermekének, Lucy agyából eltávolították a rosszindulatú daganatot, és megkezdték az intenzív kemoterápiás kezelését. “És, ha mindez nem lett volna már önmagában is elég rossz, két hónappal később még az újszülött kisfiam életéért is aggódnia kellett a családnak.”

Mint kiderült, az újszülött George, aki ma már öt hónapos és teljesen egészséges, egy felső légúti fertőzés ritka komplikációjától került életveszélyes állapotba. “Napokig abban sem lehettünk biztosak, hogy túléli a fertőzést. A láza felszökött, a tüdeje megtelt folyadékkal, gépek tartották életben” – ezt már a nagypapa mondja, aki elárulta, mikor unokája is megbetegedett, úgy érezte, nem bírja tovább.

Együtt küzd halálos betegségével apa és lánya

Egy családnak egy ilyen szörnyű betegséget is elég átvészelni, nemhogy hármat” – mondta, majd hozzátette, ha tehetné, cserélne a lányával, az ő daganata ugyanis rosszabb helyen van és agresszívebb is. Az apát egyébként az intenzív kezelés és műtét után az év elején engedték haza, most azt reméli, hogy a sok megpróbáltatás után újra egy család lehetnek majd.

“Boldog vagyok, hogy George-dzsal minden rendben van. Nem titok, hogy az ő betegsége okozta a legnagyobb riadalmat a családban. Bízom benne, hogy soha többé nem kell keresztülmennünk még csak hasonlón sem.”

Olvass még többet összetartó családokról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top