Egészség

17 kilósra hízott a 8 hónapos kislány – szülei tehetetlenek

Még az orvosok is tehetetlenül állnak az indiai kislány betegsége előtt: nem tudják, mi okozhatja csillapíthatatlan étvágyát.

“Úgy eszik, mint egy tízéves, és olyan nehéz, mintha legalább négyéves volna” – írják a helyi lapok a mindössze nyolc hónapos Chahat Kumarról, aki édesanyja szerint teljesen egészséges súllyal jött a világra. Reena hozzátette azt is, nagyon aggódik túlsúlyos lánya miatt, aki szinte folyamatosan éhes, nincs az a mennyiségű étel, ami csillapítaná szűnni nem akaró étvágyát.

A 17 kilósra hízott gyermeknek mostanra az egészsége is komoly veszélybe került. Szülei szerint a plusz kilók miatt nehezen kap levegőt és alvászavartól szenved, de ez még nem minden. Édesapja, a 23 éves Suraj elárulta, lányának emellett túlságosan kemény a bőre, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy az orvosok vérmintát vegyenek tőle.

17 kilósra hízott a 8 hónapos kislány – szülei tehetetlenek

“A fővárosba kellene utaznunk, hogy Chahat megfelelő orvosi ellátását kaphasson, de erre sajnos nincs pénzünk” – vallotta be az édesapa, aki segítséget remél attól, hogy megosztották történetüket.

Hozzátette, se magát, se feleségét nem tartja felelősnek Chahat túlsúlyáért. Mint mondta, isten rótta ezt a betegséget gyermekükre, ezért őt hibáztatják. “Éppen ezért esik különösen rosszul, ha valaki kineveti Chahatot. Egyikünk se tehet róla, hogy ilyen állapotba került.

Olvass még többet a túlsúlyról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top