Egészség

Változtass az életmódodon a Házipatikával!

A Házipatika.com elindította életmódváltók elnevezésű programját. A 6 hetes alapprogram kortól és nemtől függetlenül azt kívánja megmutatni, hogyan lehet úgy életmódot váltani, hogy az egy egész életre szóljon. A program három alappilléren nyugszik, a mozgás és a táplálkozás mellett szerepet kap az egyensúly is, ami az életmódváltás lelki hátterével foglalkozó aspektust foglalja magában. Csatlakozz te is!

Az ingyenes programhoz bármikor lehet csatlakozni akár az applikáción keresztül, akár a honlapon. A másfél hónap alatt az alkalmazás minden nap receptekkel, edzéstippekkel és motivációval lát el. A házipatika.com fontosnak tartja, hogy szakemberek bevonásával segítse a változtatni vágyók életét, ezért személyi edzőket, sportorvosokat, egészséges életmódot élő gasztrobloggereket, dietetikusokat és élsportolókat is bevontak.

 Vrábel Krisztina gasztroblogger öt éve változtatott az addig megszokott életmódján. A célja az, hogy megmutassa az embereknek, 20 perc alatt is lehet finomat, táplálót és egészségeset főzni. Kétgyerekes anyaként tudja, hogy egy nőnek nem mindig jut ideje csodás ételeket rittyenteni a konyhában, főleg ha munka és sport mellett kívánja ezt megtenni. A gyerekek számára pedig pozitív mintát kíván felmutatni, belenevelni őket az egészséges táplálkozás tudatába azzal, hogy felnőttként odafigyel magára. Az egészséges és tápláló ételek mellett egy érzékletes példával érvel: “Ha a benzinkúton azt mondanák, hogy itt van ez a benzinszerű folyadék, ami 5 forinttal olcsóbb az igazi benzinnél, de ha beletankolod a kocsidba, egy év múlva szerelőhöz kell vinni, akkor tankolnál vele?” Szerinte a legjobban akkor lehet fejlődni, ha a cél nem az, hogy szuperül feszítsünk bikiniben idén nyáron, hanem az, hogy szeressük a testünket és az életünket.

Dr. Mikulán Rita sportorvos a túlsúly és mozgásszegény életmód egészségkárosító hatásáról beszélt. A mozgáshiány ugyanis közvetlen összefüggésbe hozható a leggyakoribb halálozási okokkal, és a statisztikai adatok szerint átlagosan 2,5 évvel tovább élnek azok, akik bármilyen rendszeres mozgás mellett élik a mindennapjaikat. A doktornő azt gondolja, a legjobb kis lépésekkel kezdeni, nem kell mindenkinek egyből maratont futni, már napi 30 perc sétával 30-40 százalékkal csökkenthetjük a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Azt javasolja, ha nagyon messze is áll tőlünk a sport, ragadjuk karon a párunkat, kutyusunkat, unokánkat, és egy intenzív, tempós sétával tegyünk minden nap a saját egészségünkért.

Kiss Gergő személyi edzőként vesz részt a programban. Az edzésterv összeállításakor a célja az, hogy mindenkit meg tudjon mozgatni a program, azonosulni tudjanak vele az érintettek és bárki bekapcsolódhasson. Személyi edzőként és aktív sportolóként gyakran lát hibásan végzett gyakorlatokat a konditeremben. Fontosnak tartja, hogy ha elkezdjük az életmódváltást, esetleg lemerészkedünk egy konditerembe, ne féljünk kérdezni, mert az edzők azért vannak ott, hogy segítsenek. “Sokan kérdezik, hogy mennyi idő alatt látszik majd a változás, de ez egyéni. Ne egy 6 vagy 15 hetes diétát keressünk, ha változtatni szeretnénk, hanem egy olyan életmódot, amit onnantól kezdve probléma nélkül tudunk tartani és azonosulni tudunk vele. Az azért általánosságban elmondható, hogy 3 hónap után már látványos lehet a változás” – mondta el Kiss Gergő.

Változtass az életmódodon a Házipatikával!

A program tehát teljes körű támogatást kíván nyújtani az életmódváltáshoz, ezért szakemberek bevonásával és folyamatos konzultációval működik. Ezen felül szeretne kiépíteni egy közösséget, ahol a hasonló élethelyzetben lévő és azonos problémákkal küzdő emberek egymásra találhatnak, és egymást is segíthetik, motiválhatják. A mostani kezdeményezés nem foglalkozik különböző betegségek kezelésével, egy általános érvényű program kezdőknek, de az alkotók hosszú távú célja, hogy kibővítsék a lehetőségeket, akár specifikus betegségekre, érzékenységekre is fókuszálva. A házipatika.com tehát várja az érdeklődőket, érdemes minél előbb regisztrálni, ugyanis az első 1000 belépő ajándékot kap!  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top