Egészség

Egy forró fürdő több kalóriát éget, mint a sétálás

Ezt nem mi mondjuk, hanem a Loughborough Egyetem kutatói. Elsőre nagyon jól hangzik, de azért ne várd, hogy izmos legyél a kádfürdőzéstől.

Nagyjából egy óra forró kádfürdőben üldögélés pontosan annyi kalóriát éget el, mint egy félórás gyaloglás – állapították meg a Loughborough Egyetem kutatói. A kutatók bicikliző férfiakat “mértek”, megnézték, hány kalóriát égetnek biciklizés közben, és összehasonlították azzal, hogy 40 Celsius-fokos vízben, ha egy órán át üldögél az ember, mennyi kalóriát éget.

Persze hogy ez az a kutatás, amire mindannyian vártunk, ugyanakkor ez mégsem olyan jó hír, mint ahogy hangzik. Szóval sajnos senki ne várjon hasizmokat attól, ha egész nap a kádban ül. 

Egy forró fürdő több kalóriát éget, mint a futás

Sajnos, ha inaktív tevékenységben ég el a kalória, az nem növeli az izmokat, és nincs olyan hatása a szív- és érrendszerre, mint a futás. “A tested csak azért éget kalóriát, hogy önmagát hűtse, megvédje a túlmelegedéstől – mondta dr. Pete McCall. – Úgy tűnik, azok a tevékenységek, amelyek növelik a testhőmérsékletet, segítenek kontrollálni a vércukorszintet, és azoknak, akik nem tudnak rendszeresen edzeni, egy forró fürdő vagy egy szaunázás segíthet az egészségük megőrzésében.”

Ha szeretnél fogyni, izmosodni, mindenképpen kérj szakszerű segítséget!
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top