Egészség

Nem engedte fel a buszra a kerekesszékest a sofőr

A budapesti, kerekesszékes férfi kórházba tartott, busszal szeretett volna menni, de a sofőr nem volt hajlandó felengedni a járműre.

A 62 éves, kerekesszékes Tóth S. Tibor az Amerikai úti idegsebészetre tartott egy vizsgálatra, időpontja volt. Az 55-ös buszra szeretett volna felszállni elektromos kerekesszékével, ám a buszsofőr nem volt hajlandó felvenni őt, arra hivatkozva, hogy ilyen kerekesszékkel nem szállhat fel – számolt be az esetről a Bors.“Eddig a mopedeseket nem engedték fel, de már arról is megegyeztek a BKK-nál. Kértem, ha már ennyire köti az ebet a karóhoz, akkor tegyen kivételt, időpontra kell kórházba mennem. Akkor sem engedett, szinte beleröhögött az arcomba” – mesélte a lapnak a férfi.

Tibor végül megvárta a következő 55-ös buszt, melynek vezetője minden további nélkül leeresztette neki a rámpát, és felengedte a járműre. A férfi nem tett panaszt a BKK-nál. A lap megkereste az ügyben az 55-ös buszt üzemeltető Volánbuszt, de a vállalat lapzártáig nem reagált.

Tibor esete egyébként sajnos nem egyedi. Tavaly nyáron például mi is beszámoltunk arról, amikor Fenyvesi Zoltánt, azaz Wheelchairguyt, a Tiszta szívvel című film egyik kerekesszékes főszereplőjét alázta meg egy buszsofőr. Zoli a Hengermalom utcánál szeretett volna önállóan buszra szállni, ahogy azt korábban máskor is probléma nélkül megtette. A sofőr kiszállt a járműből és kérdőre vonta a kerekesszékes fiút, hogy hol a kísérője, anélkül ugyanis nem utazhat a buszon. Miután Zoli közölte, hogy ilyen szabály nincs, a sofőr azt válaszolta, hogy ezt rosszul tudja, és megtagadta a felszállást a fiútól, aki erre megfogta a busz ajtaját, hogy az ne tudjon elhajtani. 10 percig állt a jármű a megállóban, mindenki síri csendben, mire a sofőr végül közölte, hogy ez az utolsó alkalom, hogy hajlandó elvinni Zolit.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top