Egészség

Itt az automata, ami lebeszél a gyorskajáról

A különleges automata kiagyalói a csokiszeletek és chipsek késleltetett kiadásával próbálnak jobb belátásra téríteni.

A tudományos álláspont szerint valójában nem is vágyunk az egészségtelen csokiszeletekre és gyorskajákra, amikről nagyon pontosan tudjuk, mennyire károsak nekünk, csak délután háromkor a munkaidő végéhez közeledve valahogy mindig kibújik belőlünk a kisördög…

Itt az automata, ami lebeszél a gyorskajáról

De most kaphatunk egy második esélyt! A Rush Medical College professzora, Brad Appelhans egy különleges kísérletben úgy programozta be a snack-eket tároló automatákat, hogy a magas zsír- és cukortartalmú, egészségtelen opciók esetében 25 másodpercet várakozzon a gép a kiadás előtt. Ezt a kis kijelző jelzi is, és felszólít rá, hogy ez idő alatt mást is választhatunk – olyat, amit a gép majd rögtön kiad.

A lényeg, hogy így esélyt kapsz újra átgondolni a döntésedet, és esetleg valami egészségesebbet választani az eredeti étel helyett. Az ötlet elég jól hangzik, kérdés, hogy tényleg ráveszi-e az embereket, hogy lemondjanak az egészségtelen finomságokról? 

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top