Egészség

A sütés hivatalosan is jót tesz a mentális egészségednek

Kiderült, hogy a legjobb, amit a mentális egészségedért tehetsz, hogy sütsz egy tepsi muffint: megnyugtat, kikapcsol, az édes végeredményt pedig el is fogyaszthatod!

Nem véletlen, hogy manapság marketingesekből és hosszú órákon át irodákban görnyedő PR-osokból lesznek éjszakánként hobbicukrászok. Hiszen a sütés – és különösen az, ha másoknak sütünk – kikapcsol minket, segít csökkenteni a stressz-szintet, ráadásul kézzelfogható (és jó esetben finom) produktummal is jár a végén.

A sütés hivatalosan is jót tesz a mentális egészségednek 

Ez pedig nem csak valami homályos megérzés: a Boston University professzora, Donna Pincus megerősítette, hogy a sütés segít nekünk kifejezésre juttatni kreatív energiáinkat, így pedig hozzájárul mentális egészségünk javulásához. Ez elsősorban azért lehet, mert a sütés rengeteg figyelmet igényel: a méricskélés, tésztagyúrás, tojás felverés közben annyira fókuszálunk, hogy agyunk képes teljesen leállni a csapongó gondolatok hullámával, és csak erre az egy dologra koncentrálni.

A legjobb pedig, ha másoknak sütünk, ilyenkor érezzük ugyanis igazán jól magunkat! A sütés végén megszülető, kézzel fogható produktum már önmagában is jó érzéssel tölt el minket, de az tényleg szuper, mikor szeretett személyes dicsérik, lelkesen majszolgatva.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top