Egészség

Kutyája segítette a gyógyulásban a rákbeteg nőt

Ha nincs mellette a kutyája, nem tudott volna felépülni a rákból az a fotós, akit nemcsak a betegség ragadott el, hanem a magány is.

Amikor Jenny Cardoni fotóssal közölték, hogy egy olyan ritka rosszindulatú daganatos betegsége (Burkitt-limfóma) van, ami jellemzően a férfiakat támadja meg, nem volt kihez fordulnia. A kemoterápiák, a műtétek, a legyengült immunrendszere, a ritka betegség teljesen izolálta az emberektől, egyvalaki azonban mindvégig mellette volt: Finley kutyája, a vizsla, akit lábadozása során végig fotózott. 

“Közös erdei sétánk Finley-vel a legfontosabb napi programom volt – emlékszik vissza a fotós, aki kutyájával Pennsylvaniában él. – Nem én vittem őt sétálni, ő vitt engem. Miközben mindenki mással haladt az élet, én küzdöttem az életemért, és Finley volt benne az egyetlen biztos és állandó pont. Megtanított, hogy a jelenben maradjak, és csak a következő lépésre koncentráljak.”

Jennyt azóta gyógyultnak nyilvánították, a közös séták és fotózások azonban megmaradtak. Kiderült, a kutyus nagyon komolyan veszi a közös munkát, új helyszínek után kutat, és a pózolást sem veszi félvállról.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top