Egészség

Újabb patikákat zártak be

Újabb patikákat zárt be ideiglenesen az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

Hivatalból indított eljárást az OGYÉI a Baranya megyei Egyházaskozáron működő Harmat Patikában, ennek idejére ideiglenes felfüggesztették a gyógyszertár működését, ami érinti a Bikalon működő kézi gyógyszertár tevékenységét is, így március 30-án az is bezárt.

A patika szabályszerű működését ellenőrző tiszti főgyógyszerész a gyógyszerforgalmazásra vonatkozó jogszabályok betartását vizsgálta az egyházaskozári patikában.

Az OGYÉI arról tájékoztat, hogy a gyógyszertár ellenőrzése jelenleg is zajlik, a vizsgálat ideje alatt az egyházaskozári patika gyógyszerforgalmazási tevékenységet nem végezhet. A felfüggesztés időtartama alatt az érintett települések – Egyházaskozár és Bikal – lakosai a közelükben lévő szászvári és mágocsi gyógyszertárak szolgáltatásait vehetik igénybe

Az elmúlt hónapokban több patikát is bezáratott az OGYÉI, volt olyan amelyikről kiderült, hogy Svédország feketepiacára szállít vényköteles gyógyszereket, nagy tételben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top